Te er ikke bare te

By | 17. april 2019

Te er ikke bare te. Der finder rigtig mange forskellige slags, og der kommer hele tiden ny på markedet. Engang var te lidt en overset drik, fordi at vi i Danmark har meget stærke traditioner for at drikke kaffe. Men i dag er der kommet langt mere fokus på te, og specielt på de gode egenskaber te har. 

Te kommer som sagt i mange forskellige varianter, men bestemt også kvaliteter. Ja te er ikke bare te. Der er en meget stor forskel på den te, du kan købe i dit lokale supermarked til den te, som du kan købe hos tehandlere. Ofte vil der slet ikke være så mange smagsnuancer i en te fra en supermarked, og den er også ofte mere bitter i smagen. Det handler også om, hvor lang tid den har været undervejs før den bliver sat på hylderne. 

Mange forskellige varianter 

Ligesom kaffe så er te også en niche, som der er stor fremgang indenfor. Derfor kan du også få mange forskellige varianter. En overgang var det meget grøn te, som var i fokus, men i dag er den sorte te også kommet med. 

Mange forbinder sort te med den klassiske Earl Grey, men der er mange flere nuancer end blot den. Hvis du gerne vil udvide din horisont inden for te, så er det en god ide, at sætte sig lidt ind i de mange forskellige varianter, som der er indenfor sort te. 

Lige som hvid te og grøn te findes der rigtig mange varianter, som er gode til hver deres ting. Derfor hvis du skal servere din te til en meget sød kage, kan det for eksempel være en god ide, at vælge en lidt kraftig sort te, som kan være en godt modspil til den søde kage. Du kan læse meget mere om te, og finde en lækker te inde på https://www.carstensens-tehandel.dk/te-the/sort-te.html