Støt hvor det hjælper – red vores regnskove

By | 27. juni 2017

Støt hvor det hjælper – red vores regnskove

Du er med garanti godt klar over, at klimaforandringerne og klimadiskussionerne foregår med hidtil uset intensitet. Vandstandende stiger, mennesker sulter og det går kun ned ad bakke herfra – med mindre vi gør noget ved det. Men hvem kan gøre noget? Hvis man brænder for bæredygtigheden, så kan verdenspolitikken virker ganske uoplagt omkring emnet. Og så kan man måske spørge sig selv: Er der noget, jeg selv kan gøre ved det? Og hvor kan jeg støtte bedst?

 

Netop disse spørgsmål er også oplagte at stille sig selv, hvis man står med ressourcer, som man ønsker skal gå til redningsmissionen af Jordens klima. Men der er et utal af organisationer, som man kan støtte. Så hvor har ens donationer bedst påvirkning? Et forslag kunne være i regnskovene, hvor en dansk organisation arbejder på at redde de eksotiske skovområder – og dermed også Jorden som vi kender den. Hvis du ønsker at lære mere at kende omkring, hvad det betyder for dig, at regnskoven bliver mishandlet og om hvordan du kan redde den? Så kan du læs mere her.

 

Det kan du redde, hvis du donerer

Organisationen hedder Verdensskove.org. Denne danske organisation kæmper med at redde regnskoven, samt for at omlægge dyrkningen er dens ressourcer til at blive mere bæredygtigt udnyttet. For vi er afhængige af regnskoven, og nok endda på flere måder, end du lige kender til.

For kaffe, the, chokolade & kakao, vanilje og bananer er blot nogle af de madvarer, som kommer ud af regnskovens vilde verden, ligesom at Cola, krydderier og peanuts også gør det. Så er det en donation værd, hvis det er det, der ellers kan forsvinde ud af dit liv?  

 

Udover madvarer, så er der desuden også millioner af mennesker, hvis liv og levekår står på spil. Disse mennesker er dog ikke personer fra velhavende og veludviklede lande. Tværtimod, så er de mennesker, hvis liv står på spil, fattige og hårdtarbejdende. Disse mennesker bruger den pålidelige regnskovs omgivelser til alt fra byggemarked til apotek og supermarked. Med andre ord, så er regnskovens både disse menneskers liv – men også dit.

 

Hvis disse og mange andre ting gør det værd at støtte regnskovens redning, så bør du besøge verdensskove.org. Her har du mulighed for at donere et enkeltbeløb, som falder på sted, hvor de bliver brugt på bedst mulig vis. Den danske organisation har nemlig hjertet på det rette sted. Ønsker du at støtte yderligere, så har du også mulighed for at købe et regnskovscertifikat som bevis på, at du støtter Jorden, som vi kender den.