Øl med starterpakker

By | 21. maj 2018

Jeg er ret fascineret at de små bryggerier, der laver spændende øl, der smager helt anderledes end dem, der er masseproduceret. De brygger ikke meget, men det, de laver, er noget helt særligt. Jeg var til et arrangement, hvor vi bryggede øl selv og havde en ølsmagning, og det gik op for mig, at det ville være noget, jeg ville kunne gøre hjemme også.

At komme i gang

Men jeg skulle finde udstyr og ingredienser, og det regnede jeg med, ville være svært for mig. Og så selvfølgelig at brygge det hele selv. det skulle vise sig, at det var det ikke. Jeg kom hurtigt ind på en hjemmeside, der havde alt til ølbrygning. Der vr det rette udstyr, der var ingredienser, og der var guides til det hele.

Jeg bestilte, og så var jeg faktisk i gang. Jeg valte at starte med et all-grain kit. Det indeholder alt det, du skal bruge, til at lave 25 liter hjemmebryg. Med guide og det hele. Jeg valgte en pale ale, for de er lige mig. Det er sjovest at starte med en personlig favorit. Og da det gik over al forventning, så kunne jeg ikke få armene ned. Jeg følte mig som en verdensmester.

På en billig baggrund

Folk bliver ret imponeret, når jeg fortæller, jeg er en ivrig selvbrygger. Men jeg fortæller gerne, hvor nemt det er, og hvor gode resultater du kan få med de mange all-grain kits. Jeg har prøvet flere forskellige nu, og alle har deres store forcer.Jeg kan derfor kun anbefale at gå efter dem, der tiltaler dig mest smagsmæssigt.

Så nemt er det at blive hjemmebrygger. Jeg ved godt, jeg afslører alt og ødelægger det for mange derude, men det her er en hobby for alle dem, der som jeg nyder en rigtig god øl, der er brygget med kærlighed.