Matcha te: 4 fordele

By | 23. oktober 2018

Du har formentlig hørt om teen matcha te, hvis popularitet er steget ufatteligt meget i løbet af de seneste år. Diverse bloggere og youtubere taler varmt og positivt om teen, og dette er der faktisk også god grund til. Matcha teen, som også har fundet sin plads på det danske marked, kan desuden bruges til diverse retter, så du ikke blot behøver at drikke teen rent. I det følgende bliver du præsenteret for fire forskellige fordele ved den populære te.

Naturlige antioxidanter

Matcha te har et betydeligt indhold af antioxidanter, som er rigtig gode for kroppen. Antioxidanter angriber nemlig de frie radikaler, som findes i kroppen, og som bidrager til ældning af kroppen. Antioxidanterne bidrager til, at dine celler ikke ruster eller oxiderer og hermed ældes langsommere.

Vedligeholder immunforsvaret

Idet antioxidanterne fungerer som en blokade for diverse bakterier og sygdomme, vil dit immunforsvar blive styrket ved at drikke matcha teen. Derudover indeholder matcha te A- og C-vitaminer, kalium, jern og calcium, som alle hjælper med at vedligeholde dit immunforsvar.

Et boost af energi

Matcha teen har ligeledes den fordel, at du hurtigt vil få et frisk pust af energi ved at drikke en kop af teen om morgenen. Teen indeholder nemlig koffein og har derfor en naturlig boostende effekt. Teens andre næringsstoffer hjælper ligeledes med at give dig et overskud i hverdagen, så du kan bevare den positive energi i løbet af hele dagen.

Afslappende følelse

Selvom teen som førnævnt indeholder en mængde koffein, der hjælper på energiniveauet, er matcha teen desuden rig på aminosyren L-theanin, der har en beroligende og afslappende effekt på din krop. Hermed kan en kop matcha te være med til at sænke dit stressniveau på en travl hverdag. Sørg blot for ikke at drikke teen, lige inden du går i seng, da koffeinen for mange sætter en stopper for trætheden.