Gør kloden en tjeneste og bevar regnskoven

By | 3. februar 2019

Vi mennesker er afhængige af skoven og dens ressourcer. Skove er nemlig værdifulde økosystemer, der rummer alt fra planter og svampe til vand og dyr, og det gælder især de udsatte tropiske regnskove. Dog er vores kære regnskov ved at forsvinde mellem vores fingre, på trods af at vi er så afhængige af den. Hvert tredje sekund forsvinder der tropisk skov svarende til størrelsen på en fodboldbane. Det hele sker derfor med alt for stor hastighed, og der er behov for, at vi griber ind og bremser denne uheldige udvikling. 

Udryddelsen af regnskoven har konsekvenser 

Denne udryddelse af regnskoven skyldes vores konstante jagt efter ressourcer. Årsagerne til, at skovene bliver ryddet skyldes nemlig især, at jorden skal bruges til landbrug, eller fordi folk vil have fat i ædelmetaller, olie og meget mere. Skovene har en evne til at binde store mængder kulstof, men når skovene fældes eller brændes, så bliver kulstoffet omdannet til CO2, hvilket har konsekvenser for klimaforandringerne. 

Gør en forskel og hjælp til med bevarelsen af regnskoven

Hvis du vil være med til at gøre en forskel og bremse denne udryddelse af regnskoven, så skal du klikke ind på Verdenskove.org, som er en dansk miljøorganisation. De har mange års erfaring med området og arbejder netop for bevarelsen af verdens skove og ikke mindst bæredygtig brug af verdens skove, så vi kan få vendt den uheldige udvikling. Deres mission er at videreudvikle en bæredygtig model for skovudnyttelse samt at hjælpe de oprindelige folk og lokale skovsamfund med at bevare deres ret til skoven. De gør derfor en kæmpe indsats, men der er stadig behov for, at vi alle hjælper til. 

På deres onlineshop kan du derfor købe et regnskovscertifikat, der er et bevis på, at du har været med til at beskytte et bestemt regnskovsområde i Nicaragua. Med dette bevis er du med til at bevare den unikke natur og gøre vores elskede klode en tjeneste.