Støt regnskoven for alles skyld

By | 12. december 2016
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Overordnet set kan vi alle nok blive enige om, at det er en god idé at bevare jordens regnskove. Men hvorfor er det egentlig det?

http://hjælp-regnskoven.dk/ kan du finde informationer og gode artikler, der beskriver vigtigheden af at støtte regnskovene. Og hvis du ikke har tænkt dig at klikke videre, så kommer vi også med lidt guldkorn her.

Dyr og planter udryddes

Skal vi tro de anerkendte forskere, så findes der mere end 30 millioner insektarter i regnskoven. På grund af den hurtige fældning, der finder sted i skovene, forsvinder mange hundrede arter hver eneste dag – og med dem forsvinder også de arveegenskaber, naturen har opbygget gennem lang tid.

Det kan føre til problemer med at forædle eksisterende afgrøder, ligesom udryddelsen begrænser mulighederne for at udnytte regnskovens planter til udvikling af ny medicin.

Kulturer forsvinder

I regnskovene lever hundredevis af forskellige folkeslag, sprog og kulturer, men i takt med rydningen af skovene forsvinder mange kulturer. Det er ikke bare skræmmende for de aktuelle menneskers eksistens, det er også et tab for menneskeheden generelt.

Når indfødte kulturer uddør, forsvinder en kolossal viden om regnskoven, om planter og om dyreliv, ligesom den kulturelle arv går tabt.

Mindre skønhed i verden

Når regnskovene ryddes, får det synlige konsekvenser for naturen. De eksotiske, eventyrlige og forunderlige regnkove forsvinder, og tilbage står vi med et bart landskab, der er yderst sårbart overfor regn, sol, jordskred og andre påvirkninger fra naturens side.

De langvarige konsekvenser af regnskovsfældningen kan være, at ny skov ikke kan vokse frem igen. Hvis det kun er et lille stykke skov, der er fjernet, vil planterne muligvis vokse frem igen, men det vil tage mange mange år, at nå samme niveau af mangfoldighed – hvis det nogensinde sker.

Har du brug for flere informationer, før du støtter bevarelsen af regnskovene, så kig på bloggen og bliv inspireret.